Setmana del Jazz




Festival de Jazz de la UPV






Programa

Del 20 al 23 de novembre del 2018




Programa · Campus de Vera


Lloc: Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts. 20 h.

20 de novembre
NAIMA, Bye

Enrique Ruiz. Pianista
Luis Torregrosa. Bateria
Rafael Ramos. Contrabaix

Ha passat els últims deu anys creant un repertori original i un so distintiu que escapa d'una catalogació senzilla dins del món del jazz. Amb seu a València, el trio basa les seues composicions a crear vincles i intensitats sonores entre els tres músics, generant una simbiosi perfecta entre la rítmica i la melodia, l'experimentació i la narrativa. Naima explora el territori comprès entre el jazz, la passió mediterrània i les músiques populars contemporànies. No en va, ha inclòs en el seu repertori temes de Pixies, The Smiths, Elliott Smith o Depeche Mode. El 2016 publicava el quart treball del trio, Bye, que compta amb el treball com a enginyer de so del productor britànic Tony Plat, responsable d'algun dels treballs de grups de jazz com The Bad Plus i Ray Staff, que ha treballat per a bandes com Led Zeppelin, The Clash o Muse, i ha portat el so de Naima a un nou nivell amb la masterització. En el seu últim treball porten la potència d'un trio amb contrabaix, bateria i piano fins a l'extrem. Amb una producció molt cuidada, aquest disc és un exemple de la frescor, unicitat i possibilitats de la seua proposta.

21 de novembre
STOCHELO ROSENBERG & BIEL BALLESTER TRIO, Melodium Melodynamic

Stochelo Rosenberg. Guitarra solista
Biel Ballester. Guitarra solista
Leo Hipaucha. Guitarra rítmica
Oriol González. Contrabaix

El guitarrista Stochelo Rosenberg està considerat com un dels més grans intèrprets actuals del jazz gitano o manouche (gypsy jazz). Dotat d'una tècnica extraordinària, és així mateix un compositor brillant en la línia del mític Django Reinhardt.
En aquesta ocasió, Rosenberg compartirà escenari amb Biel Ballester, guitarrista i compositor mallorquí amb àmplia trajectòria internacional (inclosa la seua participació en la banda sonora de la pel·lícula de Woody Allen Vicky Cristina Barcelona), i considerat com el màxim exponent del jazz gitano a Espanya.
Tots dos músics han col·laborat recentment en l'àlbum (CD+DVD) Melodium Melodynamic, que han presentat amb gran èxit en escenaris europeus com el Festival de Jazz de Marciac.

22 de novembre
VICTOR JIMÉNEZ & FRIENDS, Tribute to Yellowjackets (Live Recording)

Víctor Jiménez. Saxo alt, saxo soprano, EWI
Will Barry. Piano, sintetitzador
Albert Palau. Sintetitzador, piano
Ander Garcia. Baix
Mariano Steimberg. Bateria

Víctor Jiménez & Friends donen voltes sobre la idea de l'orgànic i l'elèctric amb un groove ple de funk; la comunicació que s'estableix entre la base rítmica i les línies melòdiques xoca en la successió de passatges d'intimitat i trobada col·lectiva. Víctor Jiménez & Friends és una atractiva proposició musical que inspira recursos dispars per a llançar-los en una bomba de tremend èmfasi. En aquesta ocasió ens presenten un tribut a la mítica banda de fusió Yellowjackets tocant molts dels seus temes més icònics.
El concert serà gravat en viu, tant en àudio com en vídeo, per a la futura publicació.

23 de novembre
VIKTORIJA PILATOVIC, Stories

Viktorija Pilatovic. Veu
Alberto Palau. Piano
Ales Cesarini. Contrabaix
Mariano Steimberg. Bateria

Viktorija Pilatovic, cantant de jazz, compositora i educadora. Nascuda a Klaipeda, Lituània, és una gran promesa a nivell internacional en l'escena jazzística; toca la seua música i arranjaments originals d’estàndards de jazz, improvisant i compartint la preciosa veu al voltant del món. Té dos discos: Stories (2017) i Nica’s Blues (2013), llançats pel segell de Greg Osby, Inner Circle Music, a Nova York.
També la seua veu sona en l'últim treball per a big band de Perico Sambeat, Voces, i en Poemes dispars de Xavier Monge. Té un Màster en Música de la universitat Berklee College of Music i ara és professora de cant a Berklee València.


Programa · Campus d'Alcoi


Lloc: CADA, Centre d’Art d’Alcoi. 20 h

21 de novembre
NAIMA
Bye

22 de novembre
ELEKTRIK JAZZ MANTRA, Silent Songs

Santi Navalón. Direcció musical i producció musical, piano elèctric, teclats i veu
Voro García. Trompeta
Javier Vercher. Saxo tenor
Miquel Casany. Guitarra
Ales Cesarini. Baix
Frank Durand. Bateria

Elektrik Jazz Mantra
Aquest projecte, que naix a l'estiu del 2013 com una necessitat de plasmar i posar en pràctica les seues investigacions i estudis sobre la música de jazz-rock o fusió apareguda a la fi dels anys 60, sent aquest moviment capitanejat per alguns dels noms més influents del jazz contemporani, i especialment pel bloc de músics que va desembocar en la creació d'una de les obres mestres de la música moderna i el jazz, el disc Bitches Brew, de Miles Davis, en el qual van col·laborar alguns dels músics més influents dels últims 40 anys, com Joe Zawinul, Chick Corea, Herbie Hancock i Wayne Shorter, entre els més destacats de l'elenc. Sobre la base de les propostes estètiques d'aquesta obra i d'altres paral·leles a aquesta, com el disc previ de Miles Davis In a Silent Way, i després amb l'aparició del grup Weather Report (amb Joe Zawinul i Wayne Shorter), Santi Navalón ha desenvolupat una proposta per a aquests temps amb la referència absoluta d'aquestes obres i incorporant a més amb aquesta finalitat nous arranjaments d'algunes composicions mítiques de Joe Zawinul.



Programa · Campus de Gandia


Lloc: Aula Magna de l’EPSG. 20 h.

22 de novembre
VICENTE ESPÍ CUARTETO, Espiral

Vicente Espí. Bateria
Jesús Santandreu. Saxo tenor
Iván Cebrián. Guitarra
Masa Kamaguchi. Contrabaix

Vicente Espí és un bateria, percussionista i compositor nascut a València que va estudiar al Conservatori Superior d'Issy-les-Moulineaux (París).
A part de participar en un bon nombre de projectes, com Sideman, la seua trajectòria discogràfica com a líder presenta els projectes de Tras Coltrane (Fresh Sound New Records, 2008) i Dog Sounds (RZF, Discmedi, 2012). El seu enregistrament més recent, Espiral, realitzat per al col·lectiu valencià Sedajazz, és executat i desenvolupat en formació de quartet. Aquest nou projecte és tot un repte musical conceptual, en alliberar-se de forma deliberada del piano en el seu desenvolupament per a dotar de gran llibertat interpretativa no solament els músics de la formació, sinó, així mateix, al grup entès com una unitat creativa final, màxim exponent de l'ideari creatiu de Vicente Espí. La formació que acompanya Espí són músics de la seua absoluta confiança i de qualitat musical contrastada, com el saxofonista Jesús Santandreu (un dels millors tenoristes que hi ha al nostre país); la guitarra d'Iván Cebrián (elegància i musicalitat reunits en unes mateixes mans), i el sempre interessant i creatiu contrabaixista Masa Kamaguchi (ara com ara, probablement el millor contrabaixista que tenim per les nostres terres). El so modern i contemporani brilla al llarg de la gravació i es pot percebre en totes les composicions que són originals del bateria. Espiral presenta una idea conceptual que es pot percebre no sols en la seua música, sinó, així mateix, en la concepció visual i estilística de les imatges del compacte. Música per a degustar en múltiples escoltes.




campus UPV de excelenciacampus UPV de excelencia
Universitat Politècnica de València © 2018 · Tel. (+34) 96 387 90 00 · informacion@upv.es
EMAS upv