Fira dels invents

Repensat i Fet


Programa d'activitats

Diumenge, 16 de juny del 2019

“Repensat i fet” mostra una selecció de productes, prototips i resultats de recerca sorgits del treball dut a terme en diferents centres i aules de la Universitat Politècnica de València.

D'11 a 20 hores a la plaça de l'Ajuntament de València.
EXPOSICIÓ
Escua-dron UPV
MUSCOP permetrà coordinar un eixam de drons per a seguir una mateixa missió evitant col·lisions entre aquests.

Snacks d'insectes
Mitjançant un procés de cocció ràpida a alta pressió i temperatura durant un període de temps breu s'aconsegueixen aliments a partir d'insectes.

Emir, el robot assistent emocional
Incorpora tècniques d'intel·ligència artificial i és capaç d'interactuar amb les persones i reconèixer les seues emocions.

Robot per a l'assistència sanitària
Gràcies al projecte ENDORSE, un robot és capaç mesurar paràmetres fisiològics dels pacients com ara, la saturació de l'oxigen, la temperatura…

Residus: una nova vida en el formigó
A partir de la cendra d'ossos d'oliva o de palla d'arròs, s'obtenen formigons cel·lulars i els ciments geopolimèrics.

Cranis prehistòrics en 3D
La col·lecció, única a Europa, reuneix quinze esquelets de mamífers fòssils els cranis dels quals han sigut reproduïts en 3D.

Robot col·laboratiu teleoperat
És una aplicació que, mitjançant un sistema de visió, identifica els moviments dels braços d'un operador.

Inundacions en realitat augmentada
Permet obtenir una imatge d'un tall geològic, fer que una làmina d'aigua puge o baixe per a visualitzar l'efecte d'una inundació.

L'aroma de la resistència
Les plantes de tomaca emeten una aroma per a resistir els atacs dels bacteris i té un gran potencial per a protegir als cultius enfront de sequeres o infeccions.

Soledat saludable
El projecte Healthy Loneliness s'està duent a terme a tres ciutats europees: París, Lodz (Polònia) i València.

Sistema de transcripció i traducció simultànies
El sistema funciona simultàniament en castellà, valencià i anglès i ajudarà a persones amb dificultats auditives.

Passeig en 3D per una de les joies de l'enginyeria valenciana
Aquesta aplicació permet desplaçar-se per la xarxa subterrània de les Sitges de Burjassot.

Sistema de reconeixement facial d'emocions
Un sistema de programari basat en l'ús de xarxes neuronals capaç de relacionar-se amb els humans.


TALLERS
A més, “Repensat i fet” inclou tallers dirigits al públic infantil i juvenil, tots amb un objectiu comú: aprendre i divertir-se amb la ciència i la tecnologia com a principals protagonistes.


Com ens protegim de les ones?
Aquest taller presenta els conceptes bàsics de l'enginyeria marítima i costanera. Podràs conèixer la importància de la conservació del medi ambient costaner i les interaccions de l'onatge amb la costa i les estructures marítimes.


Consciència química
Aprèn química amb experiments senzills, lúdics i alhora molt didàctics. Podràs fer, per exemple, un volcà de lava casolà, experimentar amb pasta de dents per a elefants i amb flames de colors o construir el teu propi indicador de pH casolà, entre altres activitats.


Imagina la teua ciutat
Aquest taller pretén despertar l'interès dels més xicotets per l'arquitectura i l'urbanisme. Amb una maqueta s'introdueixen conceptes com la geometria, l'escala o l'ús racional de materials.


L'arener topogràfic
Jugant amb l'arena: Un feix de llum permet prendre distàncies i determinar la topografia de l'arena. Les ombres produïdes amb objectes o amb les mans permeten simular núvols i tempestes.


Enganxa't a la robòtica móvil
Amb el kit de LEGO Mindstorm EV3, els més menuts aprendran com funcionen els sensors de tacte, llum, color i distància en un robot mòbil. I realitzaran exercicis per a moure, parar el robot, esquivar objectes i sortejar parets.


GENERACIÓ ESPONTÀNIA
A la plaça hi haurà també un racó exclusiu per als projectes de Generació Espontània, una plataforma llançada des de la UPV per a ajudar als seus alumnes més competitius i internacionals. Sota aquest paraigua, la UPV desplega un programa d'un suport institucional a les associacions més actives perquè duguen a terme les seues activitats extracurriculars (participació en esdeveniments, competicions, concursos internacionals, programes de voluntariat...) i servisquen d'exemple a la resta d'estudiants.


FSUPV Team: L'equip construeix des de zero un bòlid de Fórmula 1 que participa en diverses competicions.

Motor-R UPV: Cada any construeixen un prototip de moto i participa en circuits nacionals i internacionals.

Hyperloop UPV: L'equip desenvolupa un tren supersònic que viatja a través de túnels de buit i que circula a velocitats superiors als 1.000 km/h.

Fornejant Ciència UPV: Reuneix els alumnes interessats en la innovació alimentària des d'un enfocament pràctic.

YU Design UPV: Grup multidisciplinari que utilitza el disseny per a resoldre els problemes del futur. Presentaran una boia-filtre per a lluitar contra els microplàstics.

IDF Eco-Marathon UPV: Aquest equip construeix un vehicle que té com a objectiu recorrer el màxim nombre de quilòmetres amb la menor quantitat de combustible.
campus UPV de excelenciacampus UPV de excelencia
Universitat Politècnica de València © 2019
EMAS upv